Hortense Laborie (Catherine Frot) noudetaan kotifarmiltaan Perigordin herkkuseudulta pikaisesti Pariisiin. Kansakunnan tulevaisuus on vaakalaudalla. Presidentin ruokahalu ei ole parhaimmillaan. Hortense saa vastuulleen Élysée-palatsin pienen huippukeittiön. Hänen tehtävänään on toteuttaa presidentin henkilökohtaiset ateriat, intiimit muutaman henkilön lounaat ja illalliset, joiden kuluessa kaikki oikeasti tärkeät asiat käsitellään. Hortense joutuu viralliset tilaisuudet järjestävän palatsin mahtikeittiön kokkien tulilinjalle. Miehinen gourmet-eliitti pitää naiskokkia uhkana. Hortense ei tingi periaatteistaan. Hyvä ruoka on aina tärkeintä. Tositarinaan pohjautuva Haute cuisine – mestari keittiössä on klassisen ranskalaisen keittiön ylistys. Pariisin Ritz-hotellin Guy Legay ja Ecole Supérieure de Cuisine Française’n professori Gérard Besson ovat toimineet elokuvan kulinaristisina neuvonantajina. Frot pystyy olemaan kokin roolissa samaan aikaan sekä arvovaltainen mestari että ruokaan rakastunut hupsu.